Вт. Апр 30th, 2024

Здорові та красиві зуби – запорука гарного догляду змалечку. Перша зубна щітка має стати для дитини приємним спогадом, а перший візит до стоматолога бути цікавим. У якому віці варто знайомити дитину зі стоматологом? Які проблеми виникають у маленьких пацієнтів? Дитяча стоматологія в Києві вирішує багато проблем, а кваліфіковані лікарі вміють знайти спільну мову навіть з найвибагливішими маленькими пацієнтами та їх батьками.

Перший візит до стоматолога, коли та навіщо?

Перший візит до стоматолога – хвилююча подія не лише для дитини, але й для батьків. Насамперед не варто хвилюватися, адже перше знайомство буде доволі приємним та комфортним.

Коли необхідно звернутися до лікаря?

Перші молочні зуби свідчать про те, що настав час познайомити дитину зі стоматологом. Зазвичай перший візит більше схожий на гру. Маленький пацієнт має звикнути до нової атмосфери, дізнатися, що та як працює, навіщо необхідні інструменти. У малому віці дитині легше сприймати нову інформацію та складати гарну думку про ті чи інші речі. Саме так можна позбутися майбутніх страхів від стоматологічних кабінетів. Перша зубна щітка стане для дитини щоденною грою, що приносить користь.

Навіщо звертатися до стоматолога?

«Тимчасові зуби зміняться на постійні, тож не варто приділяти їм увагу» – хибне твердження багатьох батьків. Нехтування здоров’ям дитини у цьому віці може призвести до багатьох проблем у майбутньому. Неправильний прикус, зміщення зубів, карієс – усе це бере свій початок у юному віці. Молочні зуби формують майбутню щелепу дитини, тож їх занадто рання або пізня втрата може порушити увесь зубний ряд. Аби уникнути проблем необхідно проводити профілактичний огляд раз на півроку.

Стоматология Киев

Які проблеми вирішує дитяча стоматологія?

Головне правило дитячої стоматології – зробити усе можливе, аби уникнути проблем у майбутньому. Вживання великої кількості солодощів, шкідливої їжі, недостатній або неправильний догляд за ротовою порожниною можуть викликати ряд проблем у дітей.

Читайте також:  Игорь Молоток наградил обладателей Кубка Украины по пляжному волейболу

Карієс

Найпоширеніша проблема у дитячій стоматології. Діти вживають багато солодощів, погано чистять зуби, що спричинює розвиток бактерій у ротовій порожнині. Дуже важливо помітити проблему на початковій стадії, аби уникнути загострення чи навіть втрати зуба.. Першими його ознаками є:

  • Підвищена чутливість до солодкого, кислого, гарячого або холодного
  • Біль при накушуванні їжі
  • Утворення темних плям на поверхні зубів

При несвоєчасному лікуванні карієс може розвиватися до більш гострих захворювань, таких як пульпіт, в складних випадках можлива втрата зуба.

Наразі існує багато методів лікування карієсу, до яких входить лікування без свердління. Усі методи дозволяють очистити уражені зони та запобігти руйнуванню та втраті зубів.

Неправильний прикус

Неправильний прикус молочних зубів – це перша ознака, що необхідно звернутися до лікаря ортодонта.

Причини зміни прикусу:

  • Спадковість
  • Несвоєчасна втрата молочних зубів
  • Використання соски після 1 року
  • Дихання ротом

Виправити прикус у маленьких дітей набагато простіше. Існують спеціальні пластинки та капи. Вони не заважають дитині у повсякденному житті та допомагають якомога швидше вирішити проблему.

Адже неправильний прикус може призвести до таких наслідків:

  • Карієс
  • Випадання зубів
  • Неякісне жування та проблеми із травленням
  • Посилене стирання зубів
  • Головний біль

У дитячій стоматології виправленням прикусу займається лікар-ортодонт, який підбирає необхідний курс лікування. Нехтування проблемою у юному віці може призвести до носіння брекет-систем у майбутньому.

Стоматит

Стоматит – запалення слизової оболонки порожнини рота. Найчастіше виникає при занедбаному ставленні до гігієни ротової порожнини, як наслідок захворювань або ослабленої імунної системи. Виявлення даної проблеми на ранній стадії допоможе якнайшвидше вирішити її.

Перші ознаки стоматиту:

1. Неприємних запах у роті
2. Почервоніння ясен
3. Утворення білого нальоту на яснах або язику
4. Утворення виразок у ротовій порожнині

Читайте також:  Імплантація зубів: як заощадити та інше

Правила профілактики стоматиту:

  1. Своєчасна та належна особиста гігієна
  2. Зміцнення імунітету
  3. Профілактичний огляд раз на півроку

Як обрати дитячого стоматолога?

Знайти стоматологію в Києві, у якій ставлення до дитини буде як до рідної дуже важко. У стоматологічній клініці “Elma” на Позняках провідні спеціалісти надають послуги для кожного бажаючого. Головне завдання лікарів — знайти правильний підхід навіть до найменших пацієнтів. Адже не менш важливо, аби діти відчували себе комфортно та не боялися приходити знову.

Індивідуальний підхід, виявлення вподобань допомагає знайти спільну мову, а приємна атмосфера та мультфільми роблять похід до стоматолога максимально приємним.

Для лікарів клініки “Elma” довіра батьків у лікуванні дітей – найкраща відзнака якості та професіоналізму.

 

Джерело: https://elma.net.ua/detskaya-stomatologiya-pohod-k-vrachu/

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *