Як часто ви п’єте каву? Ви коли-небудь замислювалися про різноманітні види кавових зерен або про те, звідки вони походять? Якщо ви впевнений любитель кави, щоб по-справжньому оцінити свою каву, ми запрошуємо вас дізнатися більше про основні види кавових зерен, які можна придбати за посиланням https://tsa.com.ua/catalog/kava-v-zernakh, і які зараз є на ринку. На сайті компанії «Трейд Сервіс Альянс» можна вибрати зерна Робусти та Арабіки. Це основні види кавового дерева, які вирощуються у промислових масштабах. Рівнинний кущовий сорт Робуста не настільки популярний, як високогірна Арабіка, що росте на деревах. Відрізняються вони і формою зерен. Округла Робуста має трохи менший розмір, порівняно з більш овальною та довгастою Арабікою.
Чотири основні типи кави: арабіка, робуста, ексцельса та ліберіка, і всі вони мають кардинально різні смакові профілі.
Арабіка
Зерна арабіки, відомі як один із найпопулярніших і добре відомих видів кавових зерен, є найпоширенішим сортом і вважаються зернами вищої якості. Фактично, понад 60% кавових зерен у світі, які виробляються, є сортом арабіки.
Цю квасолю вирощують на великій висоті, і її потрібно вирощувати в зоні з постійними опадами та великою кількістю тіні.
Можливо, одна з причин того, що цей сорт кавових зерен відомий у всьому світі, полягає в тому, що за деревами легко доглядати, вони досить малі та їх також легко обрізати. Хоча вони делікатні і на них може впливати навколишнє середовище.
Робуста
Наступним сортом кави в зернах є Робуста, яка займає друге місце в світі за кількістю виробництва.
Як випливає з назви, квасоля Робуста витривала і також має імунітет до різноманітних захворювань.
Цей вид кавових зерен найкраще росте в жаркому кліматі з нерегулярними опадами, а також може рости на різних висотах. Порівняно з зернами арабіки, ті, які ростуть на рослині робуста, мають подвійну кількість кофеїну, що означає, що вони є чудовим вибором для справжнього підсилення та мають більш різкий смак.
Зерна також мають гладку текстуру, і часто кажуть, що вони навіть мають легкий шоколадний відтінок, що робить їх ідеальними для вживання з молоком і цукром (можливо, як холодну каву).
Ліберіка
Одним із найважчих сортів кави в зернах є ліберіка. Вони більші за інші боби і є єдиними у світі, які мають неправильну форму.
Боби Ліберіка також унікальні своїм ароматом, і деякі кажуть, що вони не тільки димні, але й фруктові та квіткові.
Excelsa
Незважаючи на те, що кавові зерна Excelsa нещодавно були класифіковані як член сімейства Liberica, вони значно відрізняються за смаком від кавових зерен Liberica.
Здебільшого зустрічається в Південно-Східній Азії, на його частку припадає лише близько 7% світового виробництва кави.