Вт. Окт 15th, 2024

Арабіка — найпопулярніший сорт, частка якого на кавовому ринку складає 75%. Вона відрізняється м’яким смаком з невеликою кислинкою та багатим післясмаком (цитрусовий, фруктовий, горіховий, ягідний, хлібний). Молоко, як і вершки та спеції, належить до найпоширеніших добавок.

Недолік сирого молока полягає в його порівняно невеликому терміні зберігання. Тому часто замість нього використовується суха суміш. Тобто це звичайне коров’яче молоко, тільки висушене за спеціальною технологією до порошкової консистенції. За смаковими властивостями така суміш ідентична звичайному молочному продукту.

Як правильно додати сухе молоко у каву

Сухе молоко Ristora Bevanda bianca 500 гБагато хто стикається з однією маленькою, але досить неприємною проблемою – утворення грудочок. Щоб вони не з’являлися, необхідно розбавити порошок з деяким об’ємом теплої води. І вже потім додавати його до кави. Така методика однаково ефективна для будь-якого способу приготування та «формату» напою (розчинний, мелений).

Послідовність дій тут така.

  1. Підігріти воду приблизно до +60° C (у холодній воді суміш не розчиняється, а в гарячій — згортається).
  2. Порошок заливається водою повільно, невеликою цівкою.
  3. Після перемішування необхідно, щоб суміш настоялася протягом 10 хвилин.

Додаючи сухе молоко до кави важливо брати до уваги, наскільки жирний напій ви хочете отримати у результаті. Наприклад, якщо потрібна жирність близько 3%, то знадобиться 8 чайних ложок суміші з розрахунку 1 літр води. Дуже часто такі пропорції вказуються безпосередньо на упаковці.

Рецепти приготування

Зернова арабіка у поєднанні із сухим молоком дає дуже м’який та ніжний смак. Класичним вважається рецепт приготування у турці. Для цього знадобляться такі інгредієнти:

  • 1-2 чайні ложки меленої арабіки;
  • 1 чайна ложка цукру (до смаку);
  • 1 ч. л. молочного порошку;
  • 150 мл води.

Кава в зернах арабіка зі смаком вишня в шоколадіВсі ці компоненти засипаються в турку та заливаються водою. Приготування здійснюється на повільному вогні. Коли з’явиться пінка та почне підніматися – напій готовий. Після цього краще дати йому трохи охолонути (прямо у турці), а потім перелити в чашку.

Читайте також:  Подлокотник Hyundai Accent: комфорт и улучшение салона

Кава в зернах арабіка має універсальний смак. Адже, наприклад, напій із робусти виходить гірким та насиченим, тому подобається далеко не всім. А ось з арабікою цілком можна експериментувати. Дуже смачним та ароматним виходить кавовий напій з додаванням сухого молока, натурального меду та кориці.

Цей рецепт схожий на попередній. При цьому кориця додається на стадії варіння, а мед – наприкінці. Цукор можна не використовувати. А щоб мед не втратив корисних властивостей, можна додати його в трохи охололий напій.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *