Сб. Апр 27th, 2024

Вчені з Університету штату Небраска (США) з’ясували, що крафтове пиво корисно для здоров’я людини — правда, не більше однієї пляшки в день.

Дослідження американських вчених показало, що в тих сортах пива, в яких дріжджі додаються вже після бутилювання, міститься до 50 мільйонів пробіотичних бактерій, які посилюють імунітет, покращують роботу кишечника і навіть сприяють спокійному сну. Мова йде виключно про так зване крафтове пиво — таке, яке виробляється приватними пивоварнями дрібними партіями за власними рецептами.

Пиво яке масово випускається в заводських умовах позбавлене цих переваг, так як воно піддається пастеризації і фільтрації. Корисно для здоров’я тільки крафтове пиво, та й його вчені не радять вживати більше однієї пляшки в день. З 2021 року в силу вступить новий регламент Євразійського економічного союзу про безпеку алкогольної продукції, згідно з яким пивом буде вважатися напій, що містить 80% солоду, менше 20% іншої сировини і менше 2% цукровмісних продуктів.

Читайте також:  Особенности пищеварительной системы у детей

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *