Один з безлічі цікавих способів виготовлення овочевих пюре, які припадуть до смаку як малюкам, так і дорослим гурманам.
Це відмінний варіант нагодувати свою сім’ю великою кількістю сезонних плодів, а також урізноманітнити своє повсякденне меню. Крім того, такий крем-суп не соромно подати навіть гостям, так як його барвистий яскравий зовнішній вигляд і високі смакові якості не залишать нікого байдужим.
Помаранчевий коренеплід надає йому приємну солодку нотку, томати — легку кислинку, а картопля робить блюдо ситним і поживним. Залежно від своїх смакових переваг, ви можете вводити до складу пюре та інші компоненти.
Щоб збагатити смак готового супу, ви можете посипати поверхню пюре будь-якими прянощами, травами і спеціями. Щіпка мускатного горіха, куркуми, імбиру, прованські трави, розмарин, чебрець, базилік — всі ці добавки зроблять банальне повсякденне блюдо пікантним і оригінальним.
-
Кількість порцій: 4
-
Час приготування: 45 хв.
Інгредієнти:
- Картопля: 250 г
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1/2 шт.
- Сіль: 1/3 чайної ложки
- Масло вершкове: 2 столові ложки
- Помідори: 3-4 шт.
Приготування:
1. Заливаємо томати крутим окропом і чекаємо 5-6 хвилин, знімаємо з них шкірку.
2. Шаткуємо довільними шматочками. Подрібнюємо цибулю і прогріваємо його в сотейнику з маслом, поки він не стане м’яким. Вводимо томати, тушкуємо заготовку 4-5 хвилин.
3. Додаємо в ємність шматочки очищеної картоплі
4. Шаткуємо морква шматками і вводимо її в тару для крем-супу.
5. Наливаємо в ємність рідина, вводимо сіль.
6. Варимо заготовку до м’якості всіх інгредієнтів (30-33 хвилини).
7. Подрібнюємо все плоди до однорідного стану.
8.Подаємо томатно-морквяний крем-суп з коржами, солодовим хлібом або французьким багетом.
Томатно-морквяний крем-суп
Смачного!